Predavanje za studente: Muško-ženski odnosi

Džemat studenata Ekonomskog fakulteta (Udruženje ekonomista i studenata ekonomskih fakulteta SEEF) je u petak 30.3.2018. godine organizovao još jedno lijepo predavanje i druženje. Predavanje je bilo na temu „Muško-ženski odnosi“, a predavač je bila uvažena muallima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Enisa Meštrovac.
Na samom početku muallima nas je podsjetila na poruke ajeta ”Ne približavajte se bludu, jer je to užasan grijeh i loš put” te pojasnila važnost poštivanja ovog propisa. Također nam je pojasnila dva stava uleme po pitanju tzv. ašikovanja, te dala smjernice kako u ovom današnjem vremenu se nositi sa svim iskušenjima i ne prelaziti dozvoljene granice. Preporuka muallime je da pročitamo suru Nur u kojoj su ovi propisi detaljno objašnjeni.
Prisutni su se aktivno uključili u diskusiju nakon predavanja, što nam govori da je ovo aktuelna tema među muslimanskom omladinom te da je potrebno više o tome pričati i usmjeravati ih na ispravne odluke.
Učenjem ilahija na početku i kraju ovog druženja, počastile su članice hora Šapat srca.Srdačno se zahvaljujemo muallimi Enisi Meštrovac i horu Šapat srca na odvojenom vremenu kao i zaposlenicima Caffe Divan na ustupljenom prostoru i naravno svim prisutnim koji su uljepšali ovo druženje.
E-mail: info@seef.ba
https://www.facebook.com/dzematstudenata.ekonomskogfakulteta/
Internet stranica: www.seef.ba
https://www.facebook.com/Dzemat.efsa