Peti iftar u 2017. godini – Sarajevo

Dragi naši prijatelji, dana 20.06.2017. godine u prostorijama Morića han Divan, naš džemat studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Udruženje ekonomista i studenata ekonomskih fakulteta SEEF, organizovao je peti po redu iftar za studente. Prije iftara zajednički smo klanjali akšam namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji. Iftaru je prisustvovalo cca 170 gostiju, a u 2017. godini smo pripremili cca 760 iftara.

Gost predavač na ovom iftaru bio je uvaženi prof. Salih Haušić, koji nam je ukazao na važnost posljednjih deset dana mjeseca Ramazana, te dao korisne savjete kako ih najbolje iskoristiti. Također nam se obratio  naš dragi profesor sa Ekonomskog fakulteta dr. Fikret Hadžić. Profesor je naglasio koliko je važno održavati jedinstvo u džematu.

Nakon iftara obratio se predsjednik skupštine udruženja Abdurrahman Sead Kalabić, te zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovogodišnjih iftara. Na kraju su, kako smo već navikli, podijeljene nagrade za naše goste.

Zahvaljujemo se svim našim članovima, koji su pomogli da organizujemo i realizujemo ovogodišnje iftare, donatorima, rukovodstvu i osoblju kafića Morića Han Divan, te svim gostima, koji su se odazvali i učestvovali u realizaciji iftara.

Da nas sve Allah dž.š. nagradi, u sevap upiše trud, post i ibadete.

Čestitamo svim našim gostima, koji su osvojili nagrade!
Dio atmosfere sa iftara možete pogledati na fotografijama.

Džemat studenata Ekonomskog fakulteta Sarajevo
Udruženje ekonomista i studenata ekonomskih fakulteta SEEF
E-mail: info@seef.ba
https://www.facebook.com/dzematstudenata.ekonomskogfakulteta/
https://www.facebook.com/Dzemat.efsa

www.seef.ba