Hafiza časnog Kur’ana – Edina Trnka Zeljković

Ponosni smo što je Edina Trnka Zeljković, naš dugogodišnji član, postala Hafiza časnog Kur’ana.

Njen slučaj može poslužiti kao motivacija svima onima koji misle da se za velike projekte nema vremena, da se sa malom djecom ne može organizovati. Formula je veoma jednostavna, staviš svoj cilj na prvo mjesto, a sve ostalo po strani.

Mada, kada su ove stvari u pitanju vjernik dobije nevjerovatan bereket i snagu, pa mu se na tom putu prepreke sklanjaju same sa puta, a svi oko tebe ti daju maksimalnu podršku da ostvariš ono što si naumio. Tako smo se i mi svi podredili našoj “super mami” pa je za samo tri mjeseca naučila preko 300 stranica. Učila je nakon uspavljivanja naše četvero djece, a ponavljala naučeno prije njihovog buđenja. Nadamo se da je ovo kamen temeljac dobra za našu djecu. Molim dragog Allaha da Edina bude od onih koji će postupati po Kur’anu i druge njemu podučavati i da će jedna od nagrada biti krunisanje njenih roditelja u džennetu, kao što se navodi u hadisima i da će joj se na Sudnjem danu reći “Uči Edina, kao što si učila i na dunjaluku , tvoje mjesto u džennetu je kod posljednjeg proučenog ajeta”, za Školu Kur’ana Bejjan rekao je njen muž g. Eldin Zeljković.

Velike zasluge za ovaj rezultat su zaslužni rukovodioci Škole Kur’ana Bejjan, a ponajviše mualima Aida Salčin, koja je u protekle dvije godine bila velika podrška hafizi, a posebno u posljednja tri mjeseca kada je preslušavala po 2x dnevno.

Autor: Eldin Zeljković