Drugi iftar za studente u 2017. – Sarajevo

Dragi naši prijatelji, džemat studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, naše Udruženje ekonomista i studenata ekonomskih fakulteta SEEF, je 06.06.2017. godine u prostorijama Morića han Divan organizovalo iftar za studente. Iftaru je prethodilo zajedničko klanjanje akšam namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji, nakon čega je upriličen iftar.

Predsjednik skupštine udruženja Abdurrahman Sead Kalabić, obratio se prisutnima i zahvalio svima, koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji iftara. Bitno je napomenuti da džemat studenata Ekonomskog fakulteta Sarajevo već tradicionalno organizuje iftar i okuplja studente i na taj način povezuje i  širi prijateljstva među mladim ljudima.

Nakon iftara, održano je edukativno predavanje na temu “blagodati mjeseca Ramazana “. Gost predavač bio je naš dragi prijatelj hafiz Almir Kapić.

Velika hvala svim našim članovima, koji su pomogli da organizujemo i realizujemo drugi zajednički tradicionalni iftar, također sve pohvale našoj džematskoj skupštini, gostima  koji su se odazvali i učestvovali u realizaciji iftara, te ljubaznom osoblju kafića Morića Han Divan i našem hafizu Almiru Kapiću.

Da ih sve Allah dž.š. nagradi, u sevap upiše njihov trud, post i ibadet.

Čestitamo svim našim studentima, koji su osvojili nagrade!

Dio atmosfere vam donosimo u fotografijama.

 

Džemat studenata Ekonomskog fakulteta Sarajevo
Udruženje ekonomista i studenata ekonomskih fakulteta SEEF
E-mail: info@seef.ba
https://www.facebook.com/dzematstudenata.ekonomskogfakulteta/
https://www.facebook.com/Dzemat.efsa
Internet stranica: www.seef.ba