Aktivnosti

PREDAVANJE ZA STUDENTE NA TEMU: “Stanje islama i muslimana prije i danas”


Dana 15.02.2017. održano je još jedno izvrsno predavanje na temu: “Stanje islama i muslimana prije i danas u skladu sa časnim Kur’anom i hadisima poslanika Muhammeda s.a.w.s.”

Želimo da se zahvalimo svim prisutnim na dolasku, kolegama iz Tabačkog mesdžida na ustupljenom prostoru i posebno našem prijatelju i predavaču profesoru Samiru Deliću.

 

Slike se nalaze na linku: http://seef.ba/druzenje-na-temu-stanje-islama-i-muslimana-prije-i-danas/ 

 


PREDAVANJE ZA STUDENTE NA TEMU: “Kako postati uspješan”

Dana 09.05.2016. u ponedjeljak je organizovano još jedno u nizu predavanje na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu na temu : “Kako postati uspješan” – predavač je bio naš profesor Armin Avdić, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na uvijek prijateljskom odnosu, prenesenom znanju, savjetima i najboljoj namjeri da nas pripremi za buduće poslovne prilike.

Posebno se zahvaljujemo našim novim studentima, koji su prepoznali vrijednost našeg rada i našeg džemata te odlučili da nam se pridruže na ovom odličnom predavanju.

U budućnosti očekujemo još puno mladih kolega, koji su spremni za sticanje novih znanja i vlastito usavršavanje.

E-mail: info@seef.ba
Slike se nalaze na linku: http://www.seef.ba/slike/


PREDAVANJE ZA STUDENTE NA TEMU: “Gradimo mostove međuljudskih odnosa”

U okviru naših mjesečnih aktivnosti 10.02.2016. godine organizovali smo predavanje za naše studente na temu: “Gradimo mostove međuljudskih odnosa”, predavač je bio profesor Ikanović Muhamed, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo. Jedno zaista kvalitetno i korisno predavanje čiji je cilj bio da se ukaže na bitnost svakog pojedinca na kompletnu zajednicu, bitnost lijepog ponašanja, toplih prijateljskih odnosa, te realnih očekivanja prema drugima. Poenta čitavog druženja je da ukoliko želimo da promijenimo nešto u našem društvu, treba početi prvo od nas samih. Slike sa predavanja se nalaze u našoj galeriji slika, kao i na našoj facebook stranici: https://www.facebook.com/dzematstudenata.ekonomskogfakulteta/photos_stream?tab=photos_albums 

PREDAVANJE ZA STUDENTE NA TEMU: ” Halal potrošnja i proizvodnja u BiH”

Dana 19.11.2015. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu u suradnji sa Agencijom za certificiranje halal kvalitete, organizovali smo edukativno predavanje na temu:” Halal potrošnja i proizvodnja u BiH”. Bilo je zaista korisnih informacija o  vrhunskoj profesionalnosti same Agencije za certificiranje halal hvalitete, te upoznavanje sa halal i haram proizvodima na našem tržištu, koje svako od nas kao pojedinac konzumira i ne razmišlja odakle potiče hrana koju u vidu svakodnevnih obroka unosimo u naš organizam. Naš predavač ovaj put bio je gospodin Valdet Peštalić, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo. U galeriji imate par slika na kojima možete vidjeti kako je bilo na predavanju. http://www.seef.ba/slike/


SREBRENICA, 14.07.2015. naši članovi udruženja su bili u u Srebrenici sa ciljem pomoći u organizaciji i pripremi iftara, slike možete pogledati na linku: http://www.seef.ba/slike/

DŽEMATSKI IFTARI OD 23.06 – 07.07.

Pozivamo sve studente, članove i donatore Udruženja SEEF da nam se pridruže na tradicionalne džematske iftare poslije akšam namaza, koje organizuje naše udruženje svakog utorka u ovom mubarek mjesecu Ramazanu. Za ulaz je potrebna besplatna pozivnica, koje se dijele ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, dan prije iftara, svaki ponedjeljak u 12 sati. Iftari su organizovani prvenstveno za studente i svi studenti su dobrodošli.


PREDAVANJE ZA STUDENTE I PODSTICAJ DOMAĆE EKONOMIJE

Dana 12.05.2015., u suradnji sa Udruženjem “Kupujmo i koristimo domaće”, održano je predavanje za studente sa ciljem razvoja kolektivne svijesti o vrijednosti i funkcionisanju ekonomije Bosne i Hercegovine. Predavač je bio predsjednik udruženja gospodin Admir Kapo, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo.


AKCIJA DARIVANJA KRVI

Pozivamo sve članove i simpatizere Udruženja SEEF da nam se pridruže u akciji darivanja krvi u subotu, 28.02.2015. godine u 09.00 sati u prostorijama Zavoda za transfuziologiju u Sarajevu, ulica Čekaluša 86.


HUMANITARNA AKCIJA

Članovi našeg Udruženja studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, hvala Bogu dragom, uspjeli su doći do Zenice u studentski dom, gdje su se nalazili ljudi koji su nam priredili toplu dobrodošlicu i iskazali veliku radost prilikom našeg dolaska. Sitnice koje smo im isporučili ne mogu se porediti sa zahvalnošću koju smo dobili, ovom prilikom bih vas sve zamolio  da ustrajete u pomoći koju pružate našim prijateljima, te da se pobrinemo da im u ovim teškim situacijama omogućimo koliko toliko normalne uslove za život dostojan čovjeka.